Περιγραφή

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ – Ε’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.

Εισηγήτρια: Β. Σταυροπούλου

 

 

Το μάθημα διδάσκεται μια φορά την εβδομάδα (βλ. ωρολόγιο πρόγραμμα).

 

Α. ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:

Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στις έννοιες του έργου και των διαδικασιών διοίκησης και διαχείρισης έργων. 

Ή ύλη του μαθήματος στοχεύει στις βασικές έννοιες της διοίκησης έργων και των απαιτήσεων για την αποτελεσματική διαχείριση τους.

Επίσης αναφέρεται στη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός έργου, έτσι ώστε ο φοιτητής να έχει μία συνολική αντίληψη των διαδικασιών και μεθοδολογιών στη διαχείριση έργου.

Τέλος, στόχο του μαθήματος αποτελεί η κατανόηση από τους σπουδαστές της σημασίας της διαχείρισης των έργων στη σύγχρονη οικονομία και της μετεξέλιξης της διοίκησης και διαχείρισης έργων σε ένα διακριτό επιστημονικό πεδίο/επάγγελμα

 

Β. ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:

Η ύλη περιλαμβάνεται:

α) στο βιβλίο «Διαχείριση Έργων» των Avraham Shtub, Jonathan F. Bard, Shlomo Globerson, εκδ. Επίκεντρο, 2008, το οποίο διανέμεται μέσω του «Εύδοξος», και πιο συγκεκριμένα, στις παρακάτω σελίδες: 60-67, 82-85, 437-440, 450-453, 508-525.

β) σε σημειώσεις της διδάσκουσας (βλ. αρχείο «Σημειώσεις Μαθήματος Διοίκησης Έργων.pdf»).

 

Προσοχή: Ενδέχεται η διδακτέα ύλη να μην συμπίπτει απόλυτα με την εξεταστέα ύλη (τελική εξέταση), λόγω ενδεχόμενων μεταβολών. Οι σπουδαστές παρακαλούνται ως εκ τούτου να ενημερωθούν από το e-class, μετά το πέρας των μαθημάτων του εξαμήνου, για την ύλη που τελικά θα εξεταστούν.

 

Γ. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ):

 

Βλ. αρχείο DoikisiErgon-Erotiseis.pdf

 

Δ. ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ:

Κατά την τελική εξέταση, θα δοθούν στους σπουδαστές τέσσερα (4) από τα υποψήφια θέματα εξετάσεων, από τα οποία θα κληθούν να επιλέξουν δυο (2) για να απαντήσουν.

 

Ε. ΕΡΓΑΣΙΕΣ:

Η εκπόνηση εργασίας είναι προαιρετική (δηλ. δεν υπάρχει αρνητικό πρόσημο στη τελική βαθμολογία για τη μη εκπόνησή της). Οι σπουδαστές που θα επιλέξουν να εκπονήσουν μια εκ των παρακάτω εργασιών, θα έχουν υπόψη τους ότι η βαθμολόγηση της εργασίας θα κυμαίνεται από 0 έως 10% του τελικού βαθμού (δηλαδή από 0 έως 1 στα 10). (βλ. αρχείο «ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ.pdf»).

 

Η τελική ημερομηνία παράδοσης της εργασίας είναι η ημέρα της εξεταστικής.

Ο σπουδαστής υποχρεούται να καταθέσει την εργασία του σε έντυπη μορφή (δακτυλογραφημένη). Οι εργασίες είναι προσωπικές (όχι παραπάνω από ένα άτομο) και θα πρέπει να είναι δεμένες με σπιράλ.

 

Λέξεις Κλειδιά: Διαχείριση Έργων, Χειμερινό Εξάμηνο, Ε' εξάμηνο

Ταυτότητα Μαθήματος
  • Κωδικός: EE196
  • Εκπαιδευτές: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
  • Σχολή - Τμήμα: Σ.Τ.ΕΦ. - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ
  • Τύπος: Προπτυχιακό
  • Πρόσβαση στο μάθημα: Ελεύθερη (χωρίς εγγραφή)
  • Χρήστες: 102 εγγεγραμμένοι

Εργαλεία Επικοινωνία με τους εκπαιδευτές   Προσθήκη στους σελιδοδείκτες   Ροή RSS